KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 2019 yılının "Şeyh Şaban-ı Veli Yılı" ilan edilmesine yönelik kurulan Hedef UNESCO 2019 Çalışma Grubu'na destek sözü verdi.

Hedef UNESCO 2019 Çalışma Grubu, Kastamonu Belediye Başkanı Babaş'ı makamında ziyaret ederek, grubun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Babaş, Şeyh Şaban-ı Veli’nin Anadolu’nun manevi dört direğinden biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şeyh Şaban-ı Veli’nin dünya çapında tanıtılması bence çok önemli. Bu yolda üzerimize ne düşüyorsa gereken yapılacaktır. 26. Şeyh Şaban-ı Veli Huzur, Birlik ve Aydınlanma Haftası için de her türlü desteği sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın. İlimizin her değerine sahip çıkarak gelecek nesillerimize en doğru şekilde aktarmak benim vizyonum. 2019 yılının Şeyh Şaban-ı Veli Yılı ilan edilmesi için hep birlikte var gücümüzle gereken çalışmayı yapacağız. Takdire şayan çalışmalar yapan Şeyh Şaban-ı Veli Vakfına ve UNESCO Çalışma Grubuna teşekkür ediyorum."

Ziyarette, çalışma grubunda görev alan Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birol Yıldırım, Valilik Proje ekibinden Şenol Karabaltaoğlu ve lisans öğrencisi Sadi Aydın yer aldı.