Adana’da kızıyla nişanlısına hastane odasında nikah kıydırdıktan 4 gün sonra hayatını kaybeden Kadir Akyol, gözyaşları içinde toprağa verildi.
Pankreas kanserinin ilerlemesi ve yürüyemez hale geldiği için kızı Dilek Akyol (26) ile nişanlısı Caner Kılıç’ın (28) nikahını hastanede kıydıran Ceyhanlı işadamı Kadir Akyol, kızının mürüvvetini gördükten 4 gün sonra Acıbadem Adana Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Talihsiz babanın cenazesi, evinden alınıp kent turu atıldıktan sonra öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla, Ceyhan Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Çiçeği burnunda gelin Dilek Kılıç’ı arkadaşları yatıştırırken, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün teselli ettiği 85 yaşındaki baba Hasan Akyol’un defin sırasında ayakta duramayıp bir iskemleye oturtulduğu görüldü.
Talihsiz adamın eşi Döndü Akyol (50) ise sinir krizi geçirdi. Cenazeye, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kaymakam Gürbüz Karakuş ve çok sayıda kişi katıldı.
Genç çift, 28 Mayıs’ta, gelinin babası yürüyemez hale geldiği için düğünü iptal etmiş ancak babanın isteği üzerine gelinlik ve damatlıkla hastaneye gelen çiftin nikahı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından kıyılmıştı. Nikahta, duygusal anlar yaşanmıştı.
(İHA)