İstanbul Kabataş’ta belediye otobüsünün neden olduğu kazada ağır yaralanan ve dün geçirdiği operasyonda bacağı kesilen Kübra Dere, ilk kez görüntülendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Kübra’yı hastanede ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kabataş’ta İETT otobüsünün çarptığı taksinin altında kalarak yaralanan ve dün geçirdiği operasyon sonucu sağ bacağının diz kapağı altından kesilen 19 yaşındaki Kübra Dere’yi ziyaret etti.
Sezgin Tanrıkulu, Dere’nin bundan sonraki hayatında yanında olacaklarını kaydederek, “Kabataş’ta bir kaza geçirmişti. Tüm Türkiye’nin vicdanı sızlamıştı kaza görüntüleri sırasında. Bacağının kurtulmasını umuyorduk ama kurtulamadı. Dün diz altından bir operasyon geçirdi ve bacağı kesildi. Kendisine moral verdim, üzülmemesini söyledim. Genel başkanımız da kendisiyle telefonla konuştu, ’Geçmiş olsun’ dileklerini ifade etti. Kendisinin yanında olacağımızı, her türlü masrafını karşılayacağımızı, bundan sonraki yaşantısında kendisine yardımcı olacağımızı ifade ettik” dedi.

"ÜZGÜN AMA MORALİ İYİ"
Kübra Dere’nin moralinin iyi olduğunu belirten Tanrıkulu, “Ölümden döndü, bacağını kaybetti. Üzgün ama morali iyi. Üniversite öğrencisi üniversite hayatına devam edecek. Talihsiz bir kaza. Bunun gibi onlarca örnek var” diye konuştu.
Türkiye’de şoförlerin uygun koşullarda çalışmadığını kaydeden Tanrıkulu, “Bu trafik kazası ama Türkiye’de denetim zamanında ve etkin yapılmıyor. Cezalar caydırıcı değil. Her ikisinin birlikte yürümesi lazım. Şoförler ağır koşullarda, insani olmayan koşullarda çalışıyorlar. Ücretleri yeterli değil. Bütün bunların giderilmesi gerekiyor. Sistem düzeltilmezse bu tür talihsiz olaylar ile karşı karşıya kalacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)