SAMSUN (AA) - Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, ilçede beklenen yoğun kar yağışında meydana gelebilecek kar ve buzlanmalardan ötürü araç sürücülerini kış lastiği ve kar zinciri takmaları konusunda uyardı.

Yiğit, trafik kazalarının en çok kış aylarında yaşandığına işaret etti.

Yiğit, "Kar yağışından sonra başlayan tipi ve soğuklardan ötürü yollarda başlayan buzlanmalardan meydana gelebilecek olası bir trafik kazasını önlemek amaçlı ve trafik kazalarının asgariye düşürülmesi için sürücüler araçlarına kar lastiği takmalı ve araçta lastik zinciri bulundurmalıdır" dedi.

Araçlara kış lastiği takmayanlara ve  zincir bulundurmayanlara idari para cezası uygulanacağını vurgulayan Yiğit, şunları kaydetti:

"Kış aylarında meydana gelen ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları sürücülerin yola tedbirli çıkmamalarından kaynaklıdır. Bir sürücünün aracında lastik zinciri ve yolda kaldığında işini kolaylaştıracak malzemelerin olmaması ve lastiklerinde zincirin takılmaması olası bir trafik kazasına davetiye çıkarmaktadır. Sürücülerimizin kar yağışında, buzlanma ve gizli buzlanmalara dikkat etmelerini rica ediyoruz. Araç lastiklerini kış lastiklerine çevirmeyen sürücülere 560 TL, zincir bulundurmayanlara ise 88 TL idari para cezası kesilecektir” dedi.