SAMSUN (AA) - Bafra Genç İş Adamları Derneği (GİAD) üyeleri, Polonya'da ziyaretlerde bulundu.

Bafra GİAD Başkanı Alper Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuruldukları günden bu yana ellerinden geldiği kadar ülke ekonomisine katkı sağlamak için istihdama yönelik programlar yaparak bölgeye değer katmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'ye gelir getirici ve ihracatı artırmaya yönelik Avrupa pazarında yer edinme çalışmaları yaptıklarını anlatan Güngör, "İkincisini düzenlediğimiz yurt dışı iş geliştirme ve ihracat artırmaya yönelik pazar arayışlarımızda Polonya'da bir dizi ziyaretlerde bulunduk." dedi.

Ekonomi Bakanlığı Varşova Ticaret Müşavirliği ile Polonya'da bir firma aracılığıyla görüşmeler yapıldığını aktaran Güngör, "Polonya'da eğitimden tarıma, inşaat sektöründen hayvancılığa kadar tüm ticari alanlar hakkında Varşova Ticaret Başmüşaviri Atilla Gökhan Kızılarslan ile toplantı gerçekleştirdik. Bu kapsamda tekstil ve gıda sektörünün ve aynı zamanda bilişim teknoloji pazarının açıklarından bahsedildi, yatırım olanakları konuşuldu." diye konuştu.

Polonya'nın 40 milyon civarındaki nüfusuyla Avrupa'nın diğer ülkelerine açılan kapısı olduğunu vurgulayan Güngör, şunları kaydetti:

"Diğer Avrupa ülkelerinin de sanayilerini bu ülkeye kurmuş olmaları, Avrupa'nın üretmeye aç bir kenti olması neticesinde yatırım yapılmaya kalkıldığında ithalat ihracat destekleriyle üreticinin ve yatırımcının yüzünü güldürmektedir. Sürekli büyüyen pazar payıyla hem ekonomik hem de çevresel faktörlerle yatırımcının büyümesine olanak sağlamaktadır. Ziyarete katılan dernek üyelerimizin yapacağı istişarelerle bölgedeki ihracat ile ithalat, aynı zamanda Avrupa ülkesine yapılacak yatırımlar noktasında bölgemizin kazançları yine paylaşılacaktır."