SAMSUN (AA) - Bafra Sebze ve Meyve Halinde brokoli, kırmızı lahana, pırasa, beyaz lahana ve beyaz turp fiyatları arttı.

Bafra genelinde toplamda 500 dekar alana ekilen ve 600 ton üretim beklenen brokoli kilo fiyatı 2 TL’den satışa çıkarken, brokoliyi arkasından kilogram fiyatı 1 TL ile beyaz turp takip etti. Pırasa 90 kuruştan satılırken kırmızı lahana 60 kuruş, beyaz lahana ise 40 kuruştan satışa sunuldu.

Bafra Hali sebze komisyoncusu Özcan Arslan, geçen sene 50 ila 60  kuruş arasında satılan brokolinin bu sene fiyat açısında çiftçiyi oldukça memnun ettiğini söyledi. Son bir hafta içerisinde fiyatların yükseldiğini söyleyen Arslan, "İnsan sağlığı için önemli bir sebze olan brokoli, bu sene maddi bakımdan da çiftçinin yüzünü güldürdü. Brokolinin kilosu 2 TL’den satılmaktadır. Bu sene fiyatlar oldukça tavan yaptı. Çiftçi ektiği hiçbir mahsulden zarar etmedi. İnşallah hep böyle devam eder" dedi.

Beyaz turbun kilogram fiyatının 1 TL’den satışa çıktığını söyleyen Arslan, “Beyaz turp kilogramı 1 TL, geçen sene 80 kuruştan satıldı ama bu sene gayet iyi, Beyaz lahana ve kırmızı lahana da çiftçinin yüzünü güldürdü. Fiyatlar Allah’a şükürler olsun çok iyi" diye konuştu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun ise, "İlçemiz genelinde brokoli ekimi toplamda 500 dekar alana yapıldı. Bu yıl ise 600 ton brokoli üretimi beklenmektedir. Hemen akabinde beyaz turp 800 dekar alana ekimi yapıldı ve 2 bin 400 ton beyaz turp üretimi beklemekteyiz. Pırasa, ilçemizde 2 bin 500 dekar alana ekimi yapıldı ve 8 bin 750 ton üretim, 25 bin dekar alana ekilen beyaz lahanadan 87 bin 500 ton üretim, kırmızı lahanadan ise 22 bin dekar alanda ekimi yapılırken 77 bin ton üretim beklemekteyiz" dedi.