SAMSUN (AA) - Bafra'da Çeltik Ekim Günü etkinliği düzenlendi.

Vali İbrahim Şahin, Kaymakamlık ile Ziraat Odası tarafından Örencik Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, Bafra'nın tarımı usulüne uygun yapan, tarım arazilerini en iyi şekilde kullanan ilçelerin başında geldiğini söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde Samsun'un doğusu ile batısında iki kıymetli ova bulunduğuna işaret eden Şahin, "Bunlar Çarşamba ve Bafra ovaları. Bafra Ovası'nı Kızılırmak, Çarşamba Ovası'nı ise Yeşilırmak besliyor. Kızılırmak denilince aklıma Kızılderililer geliyor. Kızılderililerin bir lafı vardır. Diyor ki, 'Siz tabiatı, çevreyi kirlettikten sonra kazandığınız dolarlarla karnınızın doymayacağını göreceksiniz." ifadesini kullandı.

Çeltiğin ne kadar zor bir tarım ürünü olduğunu bildiğini dile getiren Şahin, "İnsanın çamurla, suyla, balçıkla mücadele etmesi bu alın terinin ne kadar kıymetli olduğunu ortaya çıkarıyor. Tabii dünyada gıda ihtiyacının arttığı, bazı kavimlerin açlıkla mücadele ettiği ortamda bizim daha sağlıklı, daha verimli bir ürün üretmemiz gerekiyor. Tarımsal ilacı daha dikkatli kullanırsak iyi olur." dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner de bu yıl çeltiğin geçen yıla göre daha fazla alana ekildiğini belirterek, verimli ve çiftçinin yüzünün güleceği bir yıl temenni etti.

Konuşmaların ardından Hasan Çakın Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerince yöresel kıyafetler defilesi sunuldu, en iyi pilav yapma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törenin sonunda Vali Şahin, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ile Belediye Başkanı Zihni Şahin temsili olarak çeltik ekimi yaptı.