SAMSUN (AA) - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi öncülüğünde başlatılan "Genciz" projesinin tanıtımı yapıldı.

İlçedeki bir restoranda yapılan ve sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesi amacını taşıyan proje, basına tanıtıldı. Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanacak olan projede, 15-29 yaş arası işsiz gençlere girişimcilik, genel beceri eğitimi ve mesleki kurslar verilerek genç istihdamını destelemek ve genç işsizlik oranını azaltmak hedefleniyor.

İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gencay, genç kadınlar ve engelli gençlere öncelik verilmesi koşuluyla en az ilkokul mezunu işsiz, 15-29 yaş arası 100 gence mesleki beceri ve girişimcilik becerilerinin arttırılması amacıyla eğitim verileceğini söyledi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ise "Evde oturarak kimse, kimseye iş vermez" diyerek gençlere çağrıda bulundu.

Gençlerin evde oturup iş beklememeleri gerektiğini vurgulayan Başar, "Evde oturan kimseye iş vermezler. Merdivenin basamakları birer birer çıkılır. Gençler lütfen gelip kısmetlerini arasınlar. Çok güzel imkanlar var. Çıraklık Eğitim Merkezinin bu projesi Avrupa Birliği fonlarından kazandırılan çok önemli bir projedir. Lütfen bu proje kriterlerine uyan insanlar gelsinler ve birer meslek sahibi olsunlar" dedi.

Konuşmaların ardından proje ekibi kendilerini tanıtarak, proje hakkında bilgi verdi.