SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde, ramazan ayında kutlanan "Sele sepet top kandil" şenliği kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Çocukların Belediye Başkanı Zihni Şahin'in evine gitmesiyle başlayan şenlik kapsamında çocuklar, çeşitli maniler söyleyerek harçlık istedi.

Renkli görüntülere sahne olan şenlik etkinlikleri, havanın yağışlı olması nedeniyle Bafra Gençlik Merkezi'nde devam etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, burada yaptığı konuşmada, geleneği yaşatabilmeyi amaçladıklarını dile getirerek, "Bafra'mıza has geleneğimizi asırlardır yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Birlik beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz zaman içindeyiz. Bir olduğumuzda, diri olduğumuzda bizleri kimse yıkamaz." dedi.

Belediye Başkanı Şahin ise, şenliklerin geçmiş yıllarda amacından biraz saptığını, bu yıl aslına uygun olarak kutladıklarını söyledi.

"Sele sepet top kandil" geleneğinin aslına uygun olarak kutlanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Şahin, herkesi bir araya getirerek coşkuyu hep birlikte yaşamayı amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdür Vekili Bünyamin Temur ile vatandaşlar katıldı.