İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, Asansör Kimliği Projesi kapsamında kullanımda olan 5 bin asansörde karekod ve sorgulama adresi bulunan asansör bilgi etiketi uygulaması hayata geçirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, asansör üzerine iliştirilen bilgi etiketindeki karekodu akıllı cihazından okutan asansör kullanıcıları, asansörün hangi tarihlerde kontrol edildiğini, kontrol sonuçlarını, asansörün hafif kusurlu, kusurlu, güvenli olup olmadığını, bir sonraki kontrol tarihini, asansörün kimler tarafından bakım ve kontrollerinin gerçekleştiğini sorgulayabilecek.

Ayrıca asansörün tüm teknik bilgilerine ve kontrol sonuçlarının teknik detaylarına ulaşabilen uygulama ile kullanıcılar, kullanmakta oldukları asansörün durumunu öğrenerek, yıllık kontrol zamanını takip edebilecek.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise sürdürülebilir büyüme ve rekabetin bilişim teknolojileriyle donatılmış akıllı kentlerde mümkün olabildiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Bağcılar Belediyesi olarak, teknolojik dönüşümün farkındayız. Bu sebeple hizmet sunumumuzu bu sürece adapte etmekle birlikte ülke çapında model uygulamalara da imza atıyoruz. Bağcılar'da hizmete sunulan asansör kimliği projesi ile asansörleri akıllandırıyoruz. Hemşehrilerimizin kullandığı asansörlerimizin güvenli şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez de periyodik kontrolünü yapıyoruz. Böylece, karşılaşılabilecek muhtemel olumsuzlukların ve kazaların da önüne geçilecektir."