İSTANBUL (AA) - Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde 5 bloktan oluşan 168 daireli konutlar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında törenle yıkıldı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yıkılan konutların yerine depreme dayanıklı 3 blok halinde asansörlü ve otoparklı 270 daire inşa edilecek. Yeni yaşam alanı toplam 5,5 dönüm yeşil alana sahip olacak.

Törende konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, anlaşma sağlayan site yöneticileri ile müteahhitleri tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Eski yapılarda korkuyla yaşamamalıyız. Sağlam ve huzurlu mekanlarda yaşamalıyız. İlçemiz her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Hemen yakınımızda Mahmutbey metro istasyonu bulunuyor. Önümüzdeki yıl sonu tamamlandığında Beşiktaş metrosu da ilçemizden geçecek. Beşiktaş'a 25 dakikada gidebileceğiz. Yine Bakırköy metrosu da önümüzdeki yıl tamamlanacak. İnşaatlar tamamlandığında hizmete girecek 3. havalimanına ve Atatürk Havalimanına ulaşacak metroya entegre metrolar da ilçemizden geçecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a ilçemize yönelik sunulan hizmetlere verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

- "Yeni dairelerin değeri 500 bin lira"

Demirkapı Mahallesi'ne yeni bir spor salonu daha inşa edeceklerini, Kapalı Pazar'ın ihalesinin tamamlandığını belirten Çağırıcı, "8 dönümlük araziye de park inşa edeceğiz. Bağcılar, her geçen gün değişiyor. 1999 depreminden önce inşa edilen 100 metrekare daire 130 bin liraydı. Oysa şimdi yapılan 100 metrekare daire 500 bin liraya çıktı." ifadelerini kullandı.

Törende, Çağırıcı, konut sahipleri ve müteahhitlerle de sohbet etti. Çağırıcı, müteahhitlerin inşaatı 24 ayda tamamlayacaklarını ifade etmeleri üzerine, "Bu süre fazla. İnşaat 18 ayda tamamlansın." diyerek müteahhitlerden söz aldı.

Konuşmaların ardından Çağırıcı, konut sahipleri ve müteahhitlerle butona basarak, 168 daireli 5 blokun yıkım çalışmasını başlattı.

- Konut sahipleri duygulandı

Yıkım sırasında en duygulu anları eşi ve çocuklarıyla yıllarca barındıkları evleri yıkılan ilçe sakinleri yaşadı.

Yıkımı yapılan evinde iki çocuğunu büyüttüğünü dile getiren 45 yaşındaki Bülent Us, duygularını "Yıllarca ailemle oturduğum evimin yıkıldığını görünce hatıralarım aklıma geldi. Çocuklarımızı bu evde büyüttük. İnşallah tamamlandığında depreme dayanıklı, otoparklı evimiz olacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz." şeklinde dile getirdi.

Erhan Yanar ise evde 13 yıldır oturduğunu belirterek, "İyi kötü sıkıntılarımız ve mutlu anlarımız oldu. Eşimle iki çocuğumuzu bu evde büyüttük. İnşallah inşaat tamamlandığında yine 82 metrekarelik bir evimiz olacak." ifadelerini kullandı.