GİRESUN (AA) - Görele Belediyesinin bastırdığı "Bağdat'tan Görele'ye Mektuplar" adlı kitap okuyucularla buluştu.

Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mevlüt Kaya tarafından kaleme alınan kitapta, askerliğinin son yıllarında 1918'de Bağdat'ta İngilizlere esir düşen Göreleli Katip Rüstemzade Abdülhamid Efendi'nin, ailesine gönderdiği ve memleketten kendisine yazılan 1918 ve sonraki yıllara ait mektuplar ele alıyor.

Kitabın yazarı Mevlüt Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitapta Rüstemzâde Abdülhamid Efendi'nin Bağdat'tan ve Basra'daki esir kampından o yıllarda aktardığı bilgilerin yer aldığını söyledi.

Kitabın, Osmanlı'nın son dönemlerine dair önemli ayrıntılar içerdiğini ifade eden Kaya mektupların bazı tarihsel bilinmeyenleri de açığa çıkardığını belirtti.

Belediye Başkanı Tolga Erener da, kültür arşivine Görele için önemli bir kitabı daha kattıklarını ifade ederek, "Göreleli bir askerin Birinci Dünya Savaşı'nda Bağdat’ta askerlik yaptığı sıralarda Görele'deki ailesine yazdığı mektuplardan yola çıkılarak yazılan kitap, Görele ve ülkenin o günlerdeki durumuna ışık tutmaktadır." dedi.