Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan ve 100 bin TL’ye mal olan 16 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan Bakan Şimşek, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kapasitesini büyütüyoruz, 6 yataktan 16 yatağa çıkartıyoruz. Haftada artık 60-70 hasta tedavi edilebilecek. Günlük 60 kapasitelidir. Bölge hastanemizde olmayan birimleri peyderpey biz Batman’a kazandırıyoruz. Daha da genişleme ihtiyacı var. Batman’ın ihtiyacı büyük, ileride bütün bölgeye özellikle de Ortadoğu’ya hizmet verecek bir kampüs hastanesinin de gündeme gelmesi için veya planlamasının yapılması için biz Ziver kardeşimle birlikte çalışacağız. İlgililerle görüşüyoruz. Dolayısıyla Batman’ın sağlık ihtiyacını karşılamak için hem devletin imkanları var ama o yetmiyor. Özel sektör imkanlarından da vatandaşlarımızı biz yararlandırıyoruz. Eskiden bu böyle değildi. 90’lı yıllarda SSK hastanelerinin hali bugün apayrı bir şey. Batman gibi nispeten ücra bir ilimizde bile girdiğiniz zaman oldukça rahat, randevu sistemine dayalı, gerek ilaç noktasında, gerek tedavi noktasında Türkiye çağ atlamıştır. Ciddi bir devrim yapılmıştır” dedi.
Açılışa Bakan Şimşek’in yanı sıra Batman Valisi Azmi Çelik, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hakan Pamukçu ve davetliler katıldı.
(İHA)