Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanlığı bir hemşehricilik meselesi değildir. Cumhurbaşkanlığı bir millet, bir devlet, bir Türkiye meselesidir” dedi.
Haliç Yunus Gösteri Merkezi’nde düzenlenen İstanbullu Yozgatlılar Derneği iftarına katılan Bakan Bozdağ, “Cumhurbaşkanlığı bir hemşehricilik meselesi asla değildir. Cumhurbaşkanlığı bir millet, bir devlet, bir Türkiye meselesidir. Biz burada bu millet bu devlet bu ay yıldız için en doğrusu neyse onu yapacağız” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiyeli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hani diyorlar ya Tayyip Erdoğan nereli, Rizeli değil, Tayyip Erdoğan Türkiyelidir. Türkiye’nin her yerindendir. Rize’de ne eser varsa İstanbul’da ve Yozgat’ta aynı eserler vardır. Eserleriyle ve verdiği değerle Yozgatlıdır. Onun için ben diyorum ki biz Yozgatlılar olarak İstanbul’dan bir mesaj vereceğiz. Benim Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan mesajını Yozgat’tan güçlü bir şekilde vereceğiz. Ankara, İstanbul ve her yerdeki Yozgatlılar da bu mesaja sahip çıkacaklar” şeklinde konuştu.
Bütün Yozgatlılardan Cumhurbaşkanlığı için destek beklediğini vurgulayan Bozdağ, "Hayatın önemli bir kısmı bu millet için mücadeleyle geçmiş. Terleyen ve terleten bir cumhurbaşkanı, korkmadan yılmadan her meselenin üzerine giden bir cumhurbaşkanı olacak inşallah. Bütün Yozgatlıların büyük bir destek vereceğine hiçbir tereddüdüm yoktur. Bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları için Yozgatlılar hep dua ettiler. Onlar bizim inancımızı ve güvencimizi hiç sarsmadı” ifadelerini kullandı.
(İHA)