SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Aziz milletimiz kardeşliğin bereketiyle şimdiye kadar sağduyu ve olgunlukla her türlü sıkıntının, zorluğun üstesinden gelmiştir ve gelecektir. Bizlere bu millet olma hassasiyetini sağlayan en önemli değerlerimizden birisi de hiç şüphesiz bayramlarımızdır" değerlendirmesini yaptı.

Kılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Türkiye'de doğudan batıya, kuzeyden güneye ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin paylaşıldığını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada yüzyıllar boyu yaşamış olduğumuz her türlü tecrübe bizi birbirimize kardeş kıldı, bağlarımızı güçlendirdi. Son zamanlarda millet olarak sahip olduğumuz kardeşlik bağlarımızı, birlik ve beraberliğimizi zedelemeye çalışanlar olsa da bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Çünkü aziz milletimiz kardeşliğin bereketiyle şimdiye kadar sağduyu ve olgunlukla her türlü sıkıntının, zorluğun üstesinden gelmiştir ve gelecektir. Bizlere millet olma hassasiyetini sağlayan en önemli değerlerimizden biri de hiç şüphesiz bayramlarımızdır. Bayramımız vesilesiyle tüm insanlığın ve İslam aleminin bir olmasını, Müslümanların birbirine daha çok kenetlenmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Başta sahip olduğumuz bu eşsiz medeniyeti nesilden nesile aktaracak olan kıymetli gençlerimizin, Samsun'umuzun ve tüm Türkiye'mizin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."