AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, darbe girişimi sonrası bir askerin boğazının kesilerek öldürüldüğü iddialarının milleti kışkırtmak için kasıtlı olarak servis edildiğini belirtti.
AK Pati Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Alevi ocaklarından, Baba Mansur Ocağı, Dede Garkın Ocağı, Kalender Veli Ocağı, İmam Rıza Ocağı, Seyyid Selahaddin Ocağı ve Derviş Cemal Ocağı’nı temsilen AK Parti Genel Merkezi’ni ziyaret eden dedelerle bir araya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, “Milletimizin kaderiyle kimse oynayamaz. Demokrasiye, cumhuriyete ve milli vicdanımıza yapılan bu saldırıya karşı milletimiz son derece net bir tavır koymuştur. Milletimizin tavrı net ve saygındır. Milletimizin siyasi, sosyal ve demografik tüm katmanları sokaklardaydı ve hala sokaklarda geleceğine sahip çıkıyor. Bu tavır hainlere korku dünya insanlığına da örnek olmuştur. Bu süreçte gerek sosyal medyada çıkan aslı astarı olmayan provokatif söylemlere, gerekse alanlarda oluşabilecek provokasyonlara karşı dikkatli ve en üst düzeyde duyarlılık gerekir” diye konuştu.

“İddialar tamamen asılsız”
Darbe girişimi sonrası bir askerin boğazı kesilerek öldürüldüğü iddialarının milleti kışkırtmak için kasıtlı olarak servis edildiğini belirten Müezzinoğlu, “Söz konusu iddialar asılsızdır ve yalandır. Hiçbir askerimizin başı kesilmemiştir, hiçbir askerimiz de domuz bağı ile bağlanmamıştır. Ordumuz geleceğimizin teminatıdır ve bir avuç çapulcu da şimdi şanlı ordumuzun içinden temizlenmektedir. Bu darbe girişimi milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın iradesiyle mağlubiyete uğratılmıştır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en büyük alevi sivil toplum kuruluşları olan Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakıfları ve Alevi Kültür Dernekleri’nin, genel başkan düzeylerinde hükümetin yanında olduklarını bildirmek için Başbakan Binali Yıldırım’dan randevu talebinde bulunduğu öğrenildi.
(İHA)