Hakkari'de anne ile bebeğinin terör örgütü PKK tarafından şehit edildiği bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede terörle mücadelede yaz ve sonbahar dönemini çok iyi geçireceklerini belirterek, “Kışın inşallah finali gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse. Burada söylemek gerekir, şu anda 790 civarında yurt içinde terörist var. Bu son yılların ulaşılabilen en düşük rakamıdır” dedi.  

Sabah saatlerinde uçakla Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile partililer ve kurum amirleri karşıladı. Buradan helikopterle Kalana Üs Bölgesi'ne geçen Bakan Soylu, Nurcan Karakaya ve oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya'nın saldırıya uğradığı bölgeyi havadan inceledi. Daha sonra üs bölgesine geçen Soylu, burada görev yapan askerlere başsağlığı dileyerek kahvaltı yaptı.

'KAYNAĞINDA KURUTULACAK'

Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, terörle mücadelede hep birlikte kararlılıklarını ortaya koyacaklarını belirtti. Soylu, terör örgütünün tükeniş içinde olduğunu ve sabah 2'si Kars'ta, 5'i Tunceli'de 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "Mehmetçiğimiz, jandarmamız, polisimiz, korucularımız büyük mücadele ortaya koyuyor. Bu mücadelenin nasıl olduğunu dünyaya ve Türkiye'de bu mücadeleyi görmek istemeyenlere açık şekilde, büyük kahramanlıkla arkadaşlarımız gösteriyor. Ziyaret etmek, komutanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedim. Mücadelemizi, kararlılığımızı aynı şekilde devam ettireceğiz. Siz buraları bekledikçe milletimiz huzur ve sükun içindedir. Burada terör örgütü nefes alamadıkça, bütün güvenlik kuvvetlerimiz operasyonları başarılı şekilde yürütmektedir” diye konuştu.