AK Parti 5. olağan kongresine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir çivi çakmayanları bu milletin iktidar yapmayacağını söyledi.
Kırşehir’de Aşıkpaşa spor salonunda ’Ahi Duası’ ile başlayan kongrede konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu millete bir çivi çakamayanlar, bu milletin zamanını ömrünü heba edenler, her şeyin kazası mümkün ama vaktin kazası olmaz. Zamanı geri almazsınız güzel kardeşlerim" diyerek sözlerine başladı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Rize’deki bir anısını anlatarak, "Kılıçdaroğlu Rize’ye gitmiş bir esnafa ceketini vererek asmasını istemiş çay içecek ceketini asmasını istemiş esnaf, ceketi asacak yer yok demiş, ya bir çivi de mi yok demiş Kılıçdaroğlu, Esnaf, bu memlekete bu millete bir çivi mi çaktınız ki bize bir çivinin hesabını soruyorsunuz diye karşılık vermiş" dedi.
Katıldığı kongrede yüklenen ve CHP’nin Türkiye’deki bağnaz sistemi olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, "CHP’nin Türkiye’de iktidara gelmek gibi bir düşüncesi ve talebi yok. Deniz Baykal yüzde 25 oy almışsa yüzde 26 oy alınırsa bunu başarı olarak görüyorlar. En fazla hedef yüzde 30 yüzde otuzla sen iktidar olamazsın. Peki iktidar olamazsan bu milletin geleceği ile niye oynuyorsun. CHP böyle de MHP bundan farklı mı? MHP’nin de iktidar umudu ve talebi yok. Oy oranı 13’dür 14’dür en fazla yüzde 15, sen yüzde 20 bile alsan iktidar olamazsın" diyerek 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarından örnekler verdi.
Ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Partinin bir bölgenin, bir etnik gurupların partisi olmadığını, Türkiye’nin partisi olduğunu belirterek, Fransa’da yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi. Atalay, "İslam dinini şiddetle kimse bir araya getiremez. Bunları islam kimliği ile yapanlar dinimize daha büyük zararlar vermişlerdir. Bugün İslamafobia dediğimiz aleyhtarı bütün gelişmeler bunların yüzünden olmuştur. Oralarda hatalar yok mudur ? vardır. O dünyalar da farklı gelişmeler yok mu ? vardır. Ama her ne olursa olsun müslümanlar hakkını demokrasi içerisinde ve düşünce fikir içerisinde ararlar ve alırlar asla şiddete başvurmazlar" diye konuştu.
(İHA)