Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM’de 298 oyla onaylanan tezkere için “Bundan sonra sorumluluk hükümetimizde. Gerektiğinde kapsamı, süresi belirlenecek ve çalışmalar yapılacak” dedi.
Sakarya’nın Karasu ilçesinde yapılması düşünülen yatırımlar için helikopterle inceleme yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kısa bir değerlendirmenin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sınır ötesine operasyon yetkisi veren tezkerenin 298 oyla onaylanmasına ilişkin konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) milletin iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu belirten Bakan Işık, “Meclis büyük bir oy farkıyla tezkereye onay verdi, bundan sonra sorumluluk hükümetimizde. Gerektiğinde kapsamı, süresi, hükümetçe belirlenecek, çalışmaları hükümetimiz yapacak” dedi. Işık, tezkerenin kapsamının Cumhurbaşkanı ve Başbakan başkanlığında oluşturulacak güvenlik kabilesinin vereceği kararlar doğrultusunda oluşturulacağını söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul’dan oluşan grup ile Karasu ilçesinde helikopterle incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası kısa değerlendirmede bulunan Işık, şunları söyledi: “Önümüzdeki süreçte, orta yüksek ve ileri teknoloji ile yapacağımız yatırımlarla ilgili potansiyel alanlar ne olabilir noktasında bir değerlendirme yapmak için böyle bir gezi yaptık. Şimdi de haritalar üzerinde mevcut durumumuz nedir, organize sanayi bölgelerinde ona bakıyoruz. Bundan sonra özellikle, yeşil üretim noktasında yani çevreye zararı olmayan, doğaya ve insana zararı olmayan yeşil üretim noktasında Sakarya bölgemize ne yapabiliriz bunların üzerinde arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız.”
(İHA)