SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Samsun Valiliğini ziyaret etti.

Bakanlar Kılıç ve Arslan, Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Arslan, Kaymak'a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kılıç, Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları dolayısıyla kentte birçok çalışma gerçekleştirildiğine işaret etti.

Bu çalışmalar kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kentte yapılan yatırımların zamanında tamamlanmasından duydukları memnuniyeti vurgulayan Kılıç, "Samsun, İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili artık ciddi, farklı bir havaya bürünmüş durumda. Hem sosyolojik hem psikolojik açıdan hem de şehrin içindeki genel dinamikler misafirlerimizi ağırlama konusundaki heyecan içindeyiz." dedi.

Çalışmalarda en büyük katkıyı Bakan Ahmet Arslan'ın verdiğinin altını çizen Kılıç, "Bunu özellikle dile getirmem gerekiyor. Bu yolların, köprülü kavşakların inşası konusunda gerçekten olağanüstü çaba ve zamanlamayla, temelinin atılmasından bugüne çok kısa süre içinde bunlar inşa edildi, yetiştirildi. Samsun'a gösterdiği ilgi, alaka ve destek için Sayın Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

- Bakan Arslan

Bakan Arslan da Akif Çağatay Kılıç'ın 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları başta olmak üzere Samsun'a çok şey yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ama aynı şekilde ülkemizin diğer yerlerine de hizmet kervanının sağlıklı ve çok daha başarılı gitmesi adına gecesini gündüzüne katıyor. Siz yol yapabilirsiniz, insanları ulaştırabilirsiniz ama eğer gençleri geleceğe hazırlamıyorsanız, eğer geleceğin teminatı olan gençleri iyi yetiştirmiyorsanız yaptığınız yolların anlamı olmaz. İkisini bir arada yapıyorsanız, işte o zaman anlamlı olur. Biz de değerli Bakanımızla birlikte, diğer arkadaşlarda da olduğu gibi hem ülkemizin bugününü mamur etmek adına hem de geleceğini sağlam temeller üzerine kurgulamak üzerine gecemizi gündüzümüze katıyoruz."

Vali Kaymak da Bakanlar Kılıç ve Arslan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, açılışı yapılacak hizmetlerin Samsun'a hayırlı olmasını diledi.

Ziyarete, milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı.