DÜZCE (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valiliği'ni ziyaret etti.

Yılmaz ve Özlü, Valilik önünde Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Valilik ziyaretçi defterini imzalayan Yılmaz ve Özlü, daha sonra eğitim alanında sorunların konuşulduğu toplantıya geçti.

Bakan Yılmaz, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, eğitim öğretim durumunu yerinde incelemek üzere Bakan Özlü ile kente geldiklerini söyledi.

Ziyaret öncesi kentteki eğitim değerlerine baktıklarını aktaran Yılmaz, "Düzce, gerçekten Türkiye'nin sahip olduğu değerlerden bir adım daha ileride ancak henüz yapılması gereken şeylerin olduğunun farkındayız. Allah nasip ederse 2018 yılında, Düzce'nin eğitim noktasında hiçbir eksiği kalmayacak. Yaptık, yapıyoruz ama inşallah 2018 yılında hepsini tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Eğitim konusunda kendilerine düşen görevleri yerine getirdiklerini ve bu konuda hazır olduklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"2017 yılında Düzce'ye pozitif ayrımcılık yapılmıştı, hatta çok eskiden beri devam eden var ama 'Böyle yapılsa daha iyi olur' denilen ve depremden kalan konteynerleri de inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kaldıracağız. Evlatlarımıza, daha nitelikli, daha kaliteli, bizim aldığımızdan daha iyi, geçen yılki eğitimden daha kaliteli bir fiziki ortam, daha kaliteli bir içerik, daha kaliteli bir müfredatla birlikte, evlatlarımıza 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve değeri kazandırmak istiyoruz. Bu yolda epey bir yol aldık, Allah nasip ederse Bakanımız, Valimiz, Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımız, Düzcelilerle Düzce'nin eğitiminin, Türkiye'nin en önde gelen illerinden birini hep birlikte yapacağız."

Açıklamanın ardından Vali Dağlı, Yılmaz ve Özlü'ye hediye takdim etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.