BOLU (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın baba evini ziyaret etti. 

Yıldız ve Güllüce, 28 Temmuz'da şehit edilen Sarpkaya'nın Bolu'nun Göynük ilçesindeki evinde, şehit babası Salim Sarpkaya ile anne Neriman Sarpkaya'ya başsağlığı dileklerini ilettiler. 

Bakan Yıldız, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ailenin yanında olunmasını özellikle istediğini belirterek, "Kendisi de uygun zamanda gelecekler" dedi. 

Ailenin, şehidin ne kadar yiğit, ne kadar vatansever olduğunu anlattığını ifade eden Yıldız, "Allah şefaatten ayırmasın. Bu ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı hem kedisine hem de bütün ailesine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'nin üç beş tane çapulcuya pabuç bırakacak bir ülke olmadığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Her birimiz bu manada bulunduğumuz görevlerde aynı mertebeye gelmek için hazır bulunduğumuzu bir kez daha söyleyelim. Öncelikle hiçbir maddi değerle mukayese edilmeyecek olan şehidimizin canı için Allah'tan bir kez daha rahmet diliyoruz. Ailesine de metanetinden ve ülke sevgisinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlar Kurulumuz adına kendilerine bir kere daha taziyelerimizi sunuyoruz." 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de terörle ilgili söyleyecek çok şeyleri olduğunu belirterek, "Ama şehidin kapısında söylemek istemiyoruz. Bu ülke, hiçbir haysiyeti, kutsallığı, şerefi, izzeti, iffeti olmayan insanların yenebileceği kadar zayıf bir ülke değil. 78 milyon insan bu terörün altından kalkacaktır. Bunlar kendi kanlarında boğulacaktır. Bütün şehitlerimizi Allah ahmet eylesin, bize de onların şefaatini nasip eylesin" ifadelerini kullandı.