ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde sobayı benzinle tutuşturmak isterken çıkan yangın sonucu evini kaybeden 83 yaşındaki Ali Meşe'ye gerekli desteğin verilmesi için devreye girdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Kaya'nın Meşe'nin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması ve uzman personellerce psiko-sosyal destek verilmesi için talimat verdiği belirtildi.

Meşe'nin geçici barınma ihtiyacının giderildiği ve muhtaçlık durumunun tespit edilerek kalıcı barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, Meşe'nin her türlü acil ve temel ihtiyacının karşılanması için gereken ödeneğin Bolu İl Müdürlüğüne gönderildiği aktarıldı.

Açıklamada, yanan evin yeniden inşası için Bakanlığın gereken desteği de vereceği kaydedildi.

- Olay

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Ali Meşe, tek katlı ahşap evinde bulunan sobayı benzin dökerek tutuşturmak istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Meşe ile eşi ve 2 çocuğunun yaşadığı ahşap ev, yangında kullanılamaz hale geldi.