ZONGULDAK (AA) - Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) kurulduğu yıldan bu yana toplam 655 proje için 249 milyon 340 bin liralık yatırım sözleşmesini imzaladığı bildirildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, BAKKA'nın kurulduğu 2010 yılından bu yana Zonguldak, Bartın ve Karabük'e yönelik mali, teknik ve güdümlü proje destekleriyle bölgenin kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürdüğü belirtildi.

BAKKA'ya kendi destek mekanizmaları dışında, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda hibe, teşvik, kredi vb. destekler için başvurabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BAKKA kurulduğu günden bu yana 16 mali destek programı, 8 teknik destek programı, 6 güdümlü proje desteği, 4 doğrudan faaliyet desteği, 2 sosyal gelişmeyi destekleme programı yürütmüş, toplamda 655 proje için 249 milyon 340 bin lira yatırım sözleşmeye bağlanmıştır. Avrupa Birliği Projeleri, Erasmus+Hibe Programları, AB Çerçeve Programları ve Horizon (Ufuk) 2020 programları kapsamında açık çağrılara ilişkin bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da devam etmektedir. Bu kapsamda ajans internet sitesi, http://www.bakka.gov.tr/destekler/dis-kaynakli-fonlar ve sosyal medya hesapları üzerinden dış kaynaklı fonlara ilişkin güncel duyuru ve bilgilendirmelerden istifade edilebilir."