BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezince (BAKÜTAM)  "Bayburtlu Bir Alim, Ekmelüddin Baberti ve Kelam İlmindeki Yeri" adlı kitap yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaptığı açıklamada, Bayburt Üniversitesinde göreve başladıktan bu güne Bayburt'un kültürel ve tarihi dokusuna önem verdiklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bayburt'un kadim güzelliklerini bilim dünyasına kazandırmak için kurdukları BAKÜTAM'ın çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Coşkun, şunları söyledi:

"Bu gaye kapsamında merkezimiz aracılığıyla daha önce Ekmelledin Baberti’yi Keşif Yolunda (1. Ekmeleddin Bâbertî Sempozyumu), Bayburtlu Ağlar İrşadi Baba Yusuf ile Zeliha, Bayburtlu Zihni Divanı, Bayburt Nüfus Defterleri -1835-1848 gibi güzide eserleri yayınladık. Bayburt Üniversitesi olarak şehrimizin değerlerini, kültürünü ve tarihini araştırmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için özverili çalışmalara öncülük etmeye devam edeceğiz. Ekmelledin Baberti hakkındaki bu kıymetli eseri hazırlayan Dr. Kadir Recep Muhammed'i ve Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanlarını Bayburt Üniversitesi adına kutlar, eserin ilim alemine ve Bayburt'umuza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim."

Dr. Kadir Recep Muhammed ise eserin bilim hayatına kazandırılmasında her türlü desteği veren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve BAKÜTAM'a teşekkür ederek, çalışmanın önemli bir boşluğu dolduracağını ve kelam düşüncesinin anlaşılmasına katkı yapacağını kaydetti.