Moloz mevkiindeki balık pazarındaki esnaflar Ramazan nedeniyle satışlar düşünce tezgahları değişimine giderek meyve ve sebze satmaya başladı.

15 Nisan’dan itibaren denizlerde başlatılan av yasağının ardından balıkçı tezgahlarında değişiklik yaşandı. Ramazan ayının da gelmesiyle tezgahlardaki kültür balığına rağbet göstermeyen vatandaşlar olta balığının da az ve pahalı olması nedeniyle tezgahların önünden dahi geçmiyor. Trabzon’un Moloz mevkiindeki balık pazarındaki esnaflar satışlar düşünce tezgahları değişimine giderek meyve ve sebze satmaya başladı.

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten esnaf Burak Katırcı, “Balık satışları çok düşük olduğu için o yüzden satışları değiştirerek kiraza döndük. Alabalık eskiden 5 tanesi 10 lira iken şimdi 3 tanesi 10 lira oldu. Vatandaşın da alım gücü düştü. Bizde mecburen kiraza döndük. Yarın başka bir şey olursa yine satışları değiştireceğiz” dedi.

Vatandaşın bu sene balığa rağbet göstermediğini kaydeden Mehmetcan Örseloğlu ise, “Galiba herkes et tüketimine geçti. Tezgahlarda balık var ama satışlar durgun. Kültür balığının haricinde barbun, istavrit, mezgit ve çupra da var ama yasak olduğu için balık az bu yüzden fiyatlarda yüksek. Vatandaşlarda uzak duruyor” ifadelerini kullandı.