SİNOP (AA) - Sinop'ta bu gece sona erecek av yasağı öncesi balıkçılar, kurban keserek sezonu açtı.

Av yasağının sona ermesi nedeniyle Sinop Limanı'nda düzenlenen törene Vali Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda balıkçı katıldı.

Vali Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl Sinop'ta 25 bin ton balık avlandığını belirterek, yeni sezonda bu rakamın üzerine çıkılması dileğinde bulundu.

Cirit, "Tabi ki yasal mevzuatlara uymak şartıyla, bu rakamı çok yukarılara çıkarırız. Ben tüm balıkçılarımıza bol kazançlı bir sezon diliyorum. İnşallah kazasız belasız bir sezon geçiririz." dedi.

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak ise Sinop'un, balıkçılık alanında Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu anımsatarak, bölgede yoğun şekilde balıkçılık yapıldığına işaret etti.

Bayrak, "Balıkçılar için yeni sezon heyecan vericidir. Av yasağının devam ettiği süre içerisinde balıkçı arkadaşlarımız teknelerini ve ağlarını onararak sezona hazırlandılar. Bugün itibarıyla artık yeni sezonu açmış bulunuyoruz. İnşallah bol bol avcılık yapabileceğimiz bir sezon olur. Biz bol balık avladığımız sürece vatandaşlarımız da ucuz fiyatlara balık tüketme imkanı bulacaklardır. Tüm balıkçılarımıza hayırlı bir sezon diliyorum." diye konuştu.

AK Parti Sinop Milletvekili Maviş ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de balıkçılara bol kazançlı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, yeni sezonun bereketli ve kazasız geçmesi amacıyla, kurban kesildi. Pasta kesimi ve konuklara ikramının ardından balıkçılar, temsili olarak denize açıldı.