TRABZON (AA) - Trabzon'da, 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçıların gerçekleştirdiği bol balık avı sayesinde tezgahlar şenlenmeye başladı.

Bol miktarda avlanan ve en çok tüketilen palamudun tanesi ile istavritin kilogramı 5 liradan alıcı bulurken, çinekop ve barbunyanın kilogramı da 10 liradan satışa sunuldu. Fiyatları uygun bulan vatandaşlar, balığa yoğun ilgi gösterdi.

Ortahisar ilçesine bağlı Moloz mevkisinde 10 yıldır balıkçılık yapan Volkan Keleş, AA muhabirine, balık sezonunun çok güzel başladığını söyledi.

Palamudun bu sene bol avlandığına dikkati çeken Keleş, "Palamut bu sene bol. İnşallah böyle olmaya da devam edecek. Fiyattan alıcı da memnun. Palamudun tanesi 5 lira ve herkes alabiliyor. Bildiğiniz gibi sezon yeni başladı. Vatandaş da biz de memnunuz. Mutlu bir başlangıç yaptık." dedi.

Moloz mevkisinde yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan Sinan Sayar da sezonun bereketli başladığına işaret ederek, "Balık gerçekten çok güzel. İki gündür palamut tam rayına oturdu. Tezgahlarımız şenlendi, sıkıntımız yok. Müşterilerimiz de memnun." ifadesini kullandı.

Sayar, balık bol avlandığı için fiyatların da düştüğüne dikkati çekerek, "İki gün önce 10 lira olan palamut bugün 5 lira. Bir tanesi 600 ile 700 gram geliyor. Bu da iki kişiyi doyuracak şekilde yetiyor. Memnunuz. Vatandaşlarımız da memnun. Sezonun güzel geçeceğinden umutluyuz." diye konuştu.

Vatandaşlardan Hasan Yeşilyurt da tezgahların şenlendiğini belirterek, fiyatların bekledikleri gibi olduğunu söyledi.

Abdulkadir Yavuz da 6 palamut aldığını ifade ederek, fiyatlardan memnun olduklarını kaydetti.