GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Karadeniz'deki işaretler bu sezon hamsi avının az miktarda olacağı yönünde. Bu sezon hamsi herkesi üzebilir" dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Doğu Karadeniz'de son dönemlerde bol miktarda palamut ve çinekop avcılığının yapıldığını belirtti.

Çinekop avının bol olmasının kendilerini şaşırttığını vurgulayan Arslan, "Geçtiğimiz sezonlarda hiç bu kadar bol çinekop avlamamıştık. Balıkçılarımız tonlarca çinekopla limanlara dönüyor. Balıkçının yüzünü çinekop güldürdü" diye konuştu.

Karadeniz'de palamut avının bollaştığını, bunun fiyatların düşmesine neden olduğunu kaydeden Arslan, şöyle devam etti:

"Özellikle palamut Doğu Karadeniz'e kaydı. Sürüler halinde bölgede yer alıyor. Hal böyle olunca Doğu Karadeniz'de palamut avı bollaştı. Samsun ile Hopa arası palamut kaynıyor. Son yılların en bol palamut dönemini yaşıyoruz. Bu da fiyatlara yansıdı. Sezona 10-15 liradan giren palamudun tanesi tezgahlarda 5 liraya indi."

Ekim ayı sonuna kadar palamut avının devam edeceği yönünde beklentileri bulunduğunu dile getiren Arslan, "Palamut ekim ayıyla daha da bollaştı. Bol miktarda palamut daha uzun süre tezgahları süsleyecek" dedi.

- "Hamsi üzebilir"

Hamdi Arslan, çinekop ve palamudun aksine bu sezon Karadeniz'de işaretlerin hamsinin az miktarda avlanacağı yönünde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda Karadeniz'de hamsi avcılığı eylül ayı sonlarında, ekim ayının ilk haftasında başlamıştı. Bol miktarda hamsi bu dönemlerde avlanıyordu ancak bu sezon hamsi kayıp. Palamut avı sırasında hamsi sürülerine rastlıyorduk, bu sezon henüz hamsi göremedik. Biraz erken ama Karadeniz'deki işaretler bu sezon hamsi avının az miktarda olacağı yönünde. Bu sezon hamsi herkesi üzebilir."