Birçok kozmetik firmaları cilt bakım ürünlerinde cilde sağladığı faydalar yüzünden balı cilt bakımı ürünlerinde kullanmaktadır.

İçerisinde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı kuruyan cildi nemlendirme özelliğine sahip olan bal, anti bakteriyel özelliği sayesinde de ciltte bulunan sivilceleri de yok ederek bir daha oluşmasını önlemektedir.

Balın cilde faydaları en bilinen yararlarından biride ciltteki siyah lekelere karşı mücadele ederek ciltte parlak bir güzellik oluşmasına sebep olur.

Sayısız faydaları olan doğa mucizesi balın sedef hastalığında da kullanıldığı ve ciddi oranda sonuç alındığı bilinmektedir.

Bal ile cilde yapılan maskeler sayesinde cilde doğal ve sağlıklı bakım yapmak çok basit ve sağlıklı bir yöntemdir.

Ancak bazı insanların bala karşı alerjisi olabilir. Bala karşı alerjinizin olup olmadığını anlayabilmeniz için cildinizin ufak bir noktasına balı sürünüz. Sürdüğünüz nokta da kaşıntı, kızarıklık ve yanma gibi reaksiyonlar yaşıyorsanız cildinizin bala karşı alerjisi var demektir. Dolayısıyla cildinize bakımı başka ürünlerle yapmanız gerekmektedir.

Bal Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Birçok dış etkenlere maruz kalan cildimizde meydana gelen lekelenmeler ve çil diye adlandırdığımız oluşumlar, balın doku yenileyici ve cildi iyileştirici özelliği sayesinde giderilebilmektedir. Düzenli olarak kullanılan bal maskeleri sayesinde ciltte çok ciddi iyileşmeler görülebilmektedir.

Bal Yüze Her Gün Sürülür Mü?

Balın cilde faydalarından emin olduğumuz için, cilt bakımında ve ciltteki leke problemine sahip olan kişiler bu sorunun cevabını merak etmektedirler. Her ne kadar doğal ve sağlıklı olsa da, ‘her şeyin fazlası zarardır’ deyimi burada da geçerlidir. İçinde şeker barındıran bal, normalden fazla kullanıldığı takdirde cilt hücrelerinin zarar görmesine ve ciltte tahriş kızarıklık, deride soyulma gibi yan etkilere sebep olabilmektedir. Bu yüzden balı uygun zaman aralıklarıyla kullanmalısınız.

Bal Ciltte Tüylenme Yapar Mı?

Bal ciltte tüylenme yapmaz. Aksine cildi temizleyip havalanmasına katkı sağladığı için tüylenmeyi engelleme özelliği de vardır.

Kişide hormon bozukluğu varsa tüylenme bundan dolayı meydana gelmektedir, bunun çözümü de uzman bir doktora giderek uygun tetkik ve tahliller yapılarak sorunun kaynağını tespit etmek ve doktorun önerdiği tedavi yöntemi ile tedavi olmaktır.