Fakat günümüzde değişen dekorasyon anlayışı ile beraber

banyo dekorasyonu eskiye nazaran karşımıza daha çok çıkmaya başlayan konulardan biri haline geldi. Banyo dekorasyonunda önemli rol oynayan parçalardan biri de şüphesiz banyo dolaplarıdır. Tek başlarına dekorasyonu tamamen değiştirebilecek etkiye sahip bu dolapları seçerken dikkat etmeniz gerek noktalar bulunuyor. Bu yazımızda size banyo dolabı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgi aktarmaya çalışacağız.

İhtiyaçlarınızı Doğru Belirleyin

Banyonuza dolap seçerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli husus ihtiyaçlarınızı doğru belirlemektir. Banyo dolabının ihtiyaçlarınızı karşılaması dekorasyonunuza uygun olması kadar önemlidir. Seçeceğiniz dolabın boyutu ihtiyaçlarınız doğrultusunda değişecektir. Aileniz kalabalıksa ve banyonuzda saklamanız gereken eşyanız fazlaysa depolama alanı fazla dolaplar tercih etmeli ve alanı iyi kullanmalısınız. Büyük bir dolabın tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünebilirsiniz fakat önemli olan alanı verimli kullanmanız ve küçük de olsa işlevsel dolaplar tercih etmenizdir.

Banyo Dolabınızın Dekorasyonunuza Uygun Olması Önemli

Banyoya girdiğinizde göze çarpan ilk ve en önemli parçalardan birinin banyo dolabı olduğunu ve unutmamalısınız. Banyo dolabı seçerken dekorasyonunuza uyumlu malzemelerden yapılmış modeller tercih etmelisiniz. Banyonuzda kullandığınız seramikler, tercih ettiğiniz paspas modelleri ve renkleri banyo dolabı seçerken belirleyicidir.

Banyo Dolabı Seçerken Malzemeye Dikkat Etmelisiniz

Banyo dolaplarında malzeme seçimi diğer alanlarda olduğundan çok daha önemlidir. Sürekli neme ve suya maruz kalacak olan bu dolapları seçerken uzun ömürlü olmaları açısından dayanıklı malzemelerden üretilmiş olmalarına özen göstermelisiniz. Banyo dolaplarının yüzeyleri doğal taş, yapay taş cam, metal ve suya dayanıklı ahşap gibi farklı malzemelerden üretilmiş olabilir. Önemli olan nokta banyonuzda nasıl bir hava yaratmak istediğinizdir. Oluşturmak istediğiniz tarz doğrultusunda en uygun malzemeden imal edilmiş bir banyo dolabı seçmeniz önemlidir.

İşlevsel Banyo Dolapları Tercih Edin

Banyo dolaplarınızı seçerken size kullanım kolaylığı sağlayacak kullanıcı dostu dolaplar tercih etmelisiniz. Akıllı depolama sistemlerine sahip işlevsel dolaplar hayatınızı kolaylaştırırken şık tasarımlarıyla da sizi kendine hayran bırakabilirler. Özellikle banyonuzda beyaz eşya saklamak istiyorsanız özel tasarım çok amaçlı dolaplara göz atabilir ve banyonuzda göz önünde duran çamaşır makinenizi gizleyerek dağınıklıktan kurtulabilirsiniz. Ayrıca, kişisel bakım ürünlerini saklayabileceğiniz kaldıraç sistemli dolaplar ve aynalı dolaplar da tercih edebilirsiniz.