BARTIN (AA) - Bartın'da Kirazlık Köprü Barajı bölgesinde kamulaştırılan evlerin yıkımına başlandı.

Alınan bilgiye göre, önceki hafta bölgede etkili olan yağış sonrası Kirazlık Köprü Barajı'nda su seviyesinin yükselmesiyle giriş katlarını su basan evlerin de bulunduğu 38 hanenin yıkımına başlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bartın Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce kamulaştırılan bölgedeki evlerinde yaşamaya devam edenlere, yapıların 16 Mart itibariyle yıkılacağı tebliğinde bulunmasının ardından evlere ilk kepçe vuruldu.

Apdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ’nin yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlanacağı yönünde vatandaşlara tebliğde bulunduğunu anımsattı.

Yıkım kararı ve verilen süre ile ilgili tebligatı imzalayan vatandaşların da evlerini boşaltmaya başladığını ifade eden Dönmez, "Buradaki vatandaşların evleri geçtiğimiz yıllarda kamulaştırılmış ancak vatandaş ‘bir şey olmaz’ düşüncesiyle oturmaya devam ediyordu. Tabİi baraj suyu yükselince evlerin bir kısmı su altında kaldı. Daha fazla mağduriyet yaşanmaması için DSİ yetkilileri, 15 gün önce ev sahiplerine yıkım yapılacağıyla ilgili tebligatta bulunmuştu. Bugün itibariyle de yıkıma başlandı." dedi.

Yıkımı yapılacak evlerden bazılarının hala su altında olduğunu ve vatandaşların da eşyalarını boşaltmaya fırsat bulamadığını da anlatan Dönmez, "Su altında kalan evler, suyun çekilmesi ve evlerin boşaltılmasının ardından yıkılacak. Bunun yanında daha önce ertelendiği bildirilmesine rağmen bazı yerlerde suların çekildiğini gördük ve öğleden sonra yıkım çalışmalarına başlandı. Evlerin tamamen yıkılması suyun çekilmesine bağlı olarak 1 ayı bulacaktır.” sözlerine yer verdi.