Dün gece gözaltına alınan gazeteci Mehmet Baransu ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Baransu adliye çıkışında gözaltına alınma gerekçelerini anlatarak GBT’sine bakılmadan gözaltına alındığını iddia etti.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"
İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan gazeteci Mehmet Baransu, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı. Baransu, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek gazetecilik vazifesini yapmak üzere adliyeye geldiğini, başsavcı Hadi Salihoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.
Gözaltına alındıktan sonra GBT’sine bakıldığını ileri süren Baransu, "GBT’ye 01.40’dan sonra girildi. Ben GBT’me girilmeden gözaltına alındım. Ama gözaltı gerekçem GBT. Bu konuda suç işledikleri için polisler hakkında da suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Gözaltına alınma gerekçelerini açıklayan Baransu, "İki dosyadan gözaltına alındım. Birisi Adana’da yerel bir gazeteye röportaj vermiştim. Sayın Hakan Fidan’ın benimle ilgili yaptığı o MİT’in yasadışı dinleme takibini biliyorsunuz. Bununla ilgili hakkımda dava açılmış. İkinci gözaltına alınma gerekçem inanılmaz utanç duydum. Bir milletvekili çıkıp ’bakara makara’ diyor, ben bunun hesabını twitterdan soruyorum. Ve bununla ilgili bugün ifadeye geldim" şeklinde konuştu.
Hakkındaki “Kamu görevlilerine hakaret”, “Devletin kurum ve organlarını aşağılama”, "İftira", “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme” suçlamalarını reddeden Baransu ifadesinde, “Müşteki MİT Müsteşarı’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 07.04.2014 tarihinde verdiği dilekçenin 2. maddesinde ileri sürülen iddialardan şahsım ile ilgili olanlardan bazılarını söyledim. İran ajanlığı konusunda iddialar olduğunu, soruşturma olduğunu ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na belge gönderildiğini, be sebeple belgenin bulunduğunu Taner Talaş’ın benimle yaptığı röportajda belirttim” diye konuştu.

"EGEMEN BAĞIŞ’A HAKARETTE BULUNMADIM"
Baransu, Egemen Bağış’ın hakkında şikayetçi olduğu tweetlerden bazılarının sahte bir hesap tarafından atıldığını iddia etti. İfadesinde, “Müşteki Egemen Bağış’a yönelik hakaret, iftirada bulunmadım. Bu yönde tweet atmadım. İddia konusu kamu görevlilerine hakaret içerikli tweetleri ben atmadım. Ayrıca devletin kurum ve organlarını aşağılayıcı ifadeler kesinlikle kullanmadım” dedi.
(İHA)