BARTIN (AA) - Bartın Irmağı'nda görülen kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.
Kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, kirlilik nedeniyle siyah renge büründü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin ırmak suyundan numune alınarak incelenmek üzere ilgili laboratuvara gönderdiği öğrenildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinden geçen ırmağın zaman zaman siyah renge dönüştüğünü ve bunun da balık ölümlerine neden olduğunu söyledi.
Balık ölümlerini engellemek için belediyenin yetkisinde olmamasına rağmen İtfaiye ve Su İşleri Müdürlüğü'ne görev vererek ırmağa taze su takviyesi yapıldığını belirten Çetin, şöyle konuştu:
"Oksijensizlikten ölmek üzere olan balıklara taze su takviyesiyle hayatta kalmalarını sağlamaya çalıştık. Irmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü gibi kurumlarla belediyemizle koordineli çalışması gerekiyor. Irmaktaki problemimiz lağım atıklarıydı. Allah izin verirse arıtma tesislerimiz tamamlandığında ekim ayında Bartın Irmağı'nı lağımdan kurtarmış olacağız. Fabrika atıkları bazen problem oluyor. O sorununda çözüleceğini düşünüyorum. Önceden bu ırmakta insanlar yüzerdi. Şimdi kokudan geçilmiyor. Biz belediye olarak, ırmağın ve çevresinde yapılması gereken ne ise yapmaya hazırız."