BARTIN (AA) - Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dursun Koç, sıcaklarla birlikte risk altındaki yetişkinler, yaşlılar ile özellikle bebeklerin, güneş veya sıcak çarpması yönünden sıklıkla izlenmesi gerektiğini bildirdi.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini, özellikle kronik hastalığı bulunan ve yalnız yaşayan yaşlıların en çok risk taşıyan grup olduğunu belirtti.

Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00'da mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunan Koç, şunları kaydetti:

"Yoğun fiziksel aktivite ile spor yapmak için özellikle sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Ağır fiziki aktivitelerden kaçınılmalıdır. Risk altındaki yetişkinler, yaşlılar ile özellikle bebekler, güneş veya sıcak çarpması yönünden sıklıkla izlenmelidir. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre sıvı tüketilmelidir. Mide kramplarına neden olabileceği için çok soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemelidir. Kafein, alkol ve fazla miktarda şeker içeren içecekler vücuttan daha fazla sıvı kaybına yol açtığı için tüketilmemelidir."