BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Ar-Ge Proje Pazarı" için başvuruların 20 Nisan tarihine uzatıldığı bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, ülkenin yerli teknoloji atağına katkı sunmak amacıyla "Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliği düzenlendiği ifade edildi.

Bartın Valiliği işbirliğinde düzenlenen etkinlik için, ülkenin farklı illerinden 133 başvurunun geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Bartın ve Zonguldak Şubeleri, Bartın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün de destek verdiği Bartın Üniversitesi 2. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında, 10-11 Mayıs tarihinde proje sahipleriyle sektör temsilcileri bir araya gelecek. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi, finansman ve altyapı sıkıntısı ile gerçekleştirilemeyen önemli projelerin, ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik olarak düzenlenecek etkinliğe, 'benim de bir fikrim var' diyen herkesi davet ediyoruz."