BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi, Edebiyat ve Fen Fakültelerinin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü'ne taşımaya başlandığı bildirildi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın Üniversitesinin, 1 milyon 172 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği Kutlubey Kampüsü'nde çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Edebiyat ve Fen Fakültelerinin Kutlubey Kampüsü'ne taşınmaya başladığını, yarı yıl tatilinde ise Eğitim ve İslami İlimler Fakültelerinin yapımı tamamlanmak üzere olan Kutlubey Kampüsüne taşınacağını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Mühendislik Fakültesinin 9 programıyla öğrenim verdiği yeni kampüse, önümüzdeki akademik yıl güz döneminde Edebiyat ve Fen Fakültesi 18 programıyla geçmiş olacak. Bahar döneminde ise Eğitim ve İslami İlimler Fakültesi’nin taşınmasıyla buradaki program sayısı 29’a, öğrenci sayısı da 5 bin 582’ye çıkacak. 2008 yılından bu yana yapılan yatırımlarla üniversiteye, onlarca derslik ile laboratuvar, spor tesisleri ve çok sayıda eğitim alanı kazandırıldı. Kutlubey Kampüsü'nde 2016-2017 akademik yılında ilk yarıyıl 3, sonraki yarıyıl 5 fakültede öğrenim verilecek. Önümüzdeki yıllarda yeni yerleşkemizdeki çalışmaların neticesine göre diğer birimlerimizi de buraya taşıyacağız. Kamulaştırma çalışmalarının hemen ardından başlayan Kutlubey Kampüsünün inşası tamamlandığında 30 bin nüfuslu bir uydu kent yapılanmış olacak."