BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından "Akademik Yayın" semineri düzenlendi.

Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Eğitim Uzmanı Buğra Şengün, internetin yaygınlaşmasıyla bilgiye erişiminin kolaylaştığını söyledi.

Söz konusu kolaylığın beraberinde milyonlarca kaynak arasında bir karmaşaya da yol açtığını ifade eden Şengün, şöyle konuştu:

"Özellikle akademik araştırma yapılırken kaynaklara dikkat edilmeli. 'ScienceDirect', bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 33 bin elektronik kitap ve 2 bin 500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier'in hakemli tam metinli veri tabanıdır. Yine 'Scopus', araştırmayı, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan, hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale ve atıf veri tabanıdır. 'Mendeley' de akademik makale yazılırken referansları düzenlemek için kullanabileceğimiz ücretsiz bir platformdur. Bu alanlar kullanılarak akademik bilgiye kolayca ulaşılabilir."

Akademik yayın hazırlanması sürecinde izlenmesi gereken yol hakkında da bilgiler veren Şengün, seminere katılan akademik personelin sorularını yanıtladı.