BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesinde yeni kurulan Yabancı Diller Yüksekokuluna kayıt yaptıran 198 öğrenci, ilk derslerine girdi.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) izni ve Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda ilk dersler verilmeye başlandı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulmasının öğrenciler açısından önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Bölgeden başlamak üzere ülkenin gereksinimlerine uygun fakülte, yüksekokul, bölüm ve programlar açma gayretinde olduklarını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Yabancı Diller Yüksekokulu da bunlardan biri olarak üniversitemizin daha nitelikli öğrenciler yetiştirilmesinde bizlere destek olacak, geleceğimizin sahibi öğrencilerimizin daha donanımlı yetişmesinde katkılar sunacaktır. Şu bir gerçektir ki yabancı dil bilgisi artık günümüzün olmazsa olmazları arasındadır. Üniversitelerden beklenti bu ihtiyaca uygun mezunlar yetiştirilmesi yönündedir. Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulmasıyla birlikte öğrencilerimiz aldıkları kaliteli eğitimin yanı sıra etkin bir şekilde yabancı dil de öğrenerek kendilerini bekleyen geleceğe hazır olacaklardır."

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Burcu Şentürk ise amaçlarının çağın gereksinimlerine uygun donanımlı bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Şentürk, şunları kaydetti:

"Yabancı Diller Yüksekokulumuz, 9 İngilizce öğretim görevlisi ve 2 Almanca öğretim görevlisinden oluşan uzman kadrosuyla öğrencilerimize akademik çalışma alanlarında, iş hayatlarında ve sosyal çevrelerde gereksinim duyabilecekleri bilgi, beceri ve özgüveni kazandırmak amacıyla nitelikli ve yenilikçi bir yabancı dil eğitimi sunmaktadır. İki dönem süren İngilizce eğitimi ile öğrencilerin Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda belirlenen A1, A2 ve B1 seviyelerini tamamlamaları hedeflenmektedir. Hazırlık sınıflarında dersler öğrencilerimize etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri kazandırma odaklı olarak yapılmaktadır."