BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi'inde, 2016-2017 akademik yıl açılış töreni düzenlendi.

Üniversite konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, üniversitenin kente dinamizm kazandıran ve Bartın’ı harekete geçiren önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

Üniversitelerin kentlerin vazgeçilmez dinamikleri olduğunu aktaran Vali Dirim, "Üniversitenin kentin ekonomik hayatına da ciddi katkıları vardır. Bartın’da genç nüfusumuzun önemli bir kısmını öğrenciler oluşturuyor. Akademik eğitim, öğretim yılının başlamasıyla birlikte kentimizde önemli bir canlılık görüyoruz. Bunun en önemli sebebi öğrencilerimizin ilimize gelmesi ve Bartın’a hayat vermesidir." ifadesini kulandı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise, üniversitenin 9 yılda önemli bir mesafe katettiğini söyledi.

15 Temmuzda, Türk milletinin akçakca bir darbe girişimine maruz kaldığını söyleyen Kaplan, şöyle konuştu:

"Bu alçak girişimde şehitlik mertebesine erişen kahraman şehitlerimize Allahtan rahmet ve acılı yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum.15 Temmuzda, FETÖ terör örgütüyle, devlet ve milletimizi bölüp parçalamayı hedef almış uluslararası bir proje olan bir darbe teşebbüsü devreye sokuldu. Öğrenme çağındaki siz değerli gençlerimizin de milletimize karşı sorumluluğu çok büyüktür."

Tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanları Topluluğu tarafından seslendirilen müzik dinletisi ile son buldu.

Törene, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, İl Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, siyasi parti başkanları ve öğrenciler katıldı.