BARTIN (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutlayacaklarını belirtti.

Kaya, Kamu Emekçileri Sendikası Şubesi’nde, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına yaptığı açıklamada, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, laiklik ve demokrasi için 1 Mayıs'ı kentte kutlayacaklarını söyledi.

İşçileri, kamu emekçilerini, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, çocukları ve duyarlı Bartın halkını emek, barış, laiklik, özgürlük ve demokrasi talebi ile 1 Mayıs ta alanlara çağırdıklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, emeğiyle bu ülkeyi var edenler 1 Mayıs'ta buluşuyor. Çalışırken ölmek sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamı savunanlar buluşuyor. Bize dayatılan bu vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, kömürünü, şekerini, deresini, ormanını, vadisini, tarlasını ülkesini geleceğini savunanlar buluşuyor. Şiddete, ayrımcılığa, tacize, tecavüze, istismara, yok sayılmaya karşı 'emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir' diyen kadınlar buluşuyor."