BARTIN (AA) - AK Parti Bartın İl Başkanlığı tarafından, Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi " açıldı.

Bartın Valisi Nusret Dirim, Cumhuriyet Meydanında açılan sergi de yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz'u asla unutmayacağını söyledi.

15 Temmuz'un milletin birlik beraberliğine vesile olduğunu belirten Dirim, "Bu önemli direniş, dünya demokrasi tarihine geçecektir. 15 Temmuz her yıl hatırlanacak. Genç kuşaklar meydanlarda buna şahit oldular. Meydanlarda çoluk çoğuyla bulunan insanlar, kimlik kişilik kazandırma anlamında çok doğru bir şey yaptılar. Bu kazanımların daim olmasını diliyorum." dedi.

15 Temmuz şehitlerini rahmetle andığını ifade eden Dirim, "Milletimiz bu zorlu günleri kenetlenerek aşmayı başardı. Geleceğe de emin adımlarla birlik beraberlik içerisinde yürüyelim. Bu serginin hazırlanmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ise 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin kalıcı ve en anlamı fotoğraflarla sergilenip geleceğe aktarılmasının çok önemli olduğunu aktardı.

Fotoğrafların birer miras olduğunu ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

"15 Temmuz şehitleri ve gazileri bu ülkeye bir miras bıraktılar.O mirasta, demokrasi ve istiklale nasıl sahip çıkılacağıdır. Çocuklarımıza bunu bu fotoğraflarla aktardık. Tarih kitaplarında ileride yer alacak bu fotoğraflar, gerçekten bizim geleceğimizin bir garantisi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet yaşayabilmesinin bir garantisi ve sigortası olarak görüyoruz. 15 Temmuz sürecini milletimiz yüzünün akıyla geçti. Sergiyi milletimiz yoğun bir ilgi ile takip ediyor. Bu resimler cumhuriyete nasıl sahip çıkılacağının bir göstergesidir. Ben emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum."

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav da 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu ifade ederek, Türkiye'yi demokratik olmamakla suçlayanlara karşı bir destan yazıldığını ifade etti.

Serginin açılış kurdelesi, Dirim, Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ve Manav tarafından kesildi.

Daha sonra protokol üyeleri, 130 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdi.