BARTIN (AA) - Bartın'da, 15 Temmuz şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Kent merkezinde Gencen köyü mevkisindeki ormanlık alanda düzenlenen törende konuşan Vali Nusret Dirim, 15 Temmuz'un, Türk milletinin devleti ve demokrasisini korumak için şehitler verdiği bir gün olarak tarihin sayfalarında yer aldığını söyledi.

Oluşturulan hatıra ormanına 7 bin 550 fidan dikileceğini belirten Dirim, "Yaşlı meşe ağaçlarının hemen yanı başında gencecik fidanları toprakla buluşturacağız. Fidanların büyüyüp kocaman bir ağaç olduğunu inşallah hep beraber görürüz. 15 Temmuz, hiç tereddüt etmeden, gözlerini kırpmadan vatan, millet, ezan ve bayrağı için canını feda eden 250 şehidimizin toprakla buluştuğu çok hain bir girişimin yaşandığı önemli bir gün. O günün hatırası, zihinlerimizde hep canlı kalacak." diye konuştu.

Dirim, hatıra ormanı büyüdükçe şehitlere rahmet okuyan, onları hatırlayan insanların olacağını düşündüklerini ifade ederek, Orman Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında memleketine ve devletine tereddüt etmeden sahip çıkmaya çalışırken hayatını kaybeden şehitler ve gazilerin anısına hatıra ormanı oluşturduklarını belirterek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Vali Dikim ve protokol üyeleri, daha sonra fidanları toprakla buluşturdu.

Törene, İl Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Vedat Selvitop, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ötgüç, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.