BARTIN (AA) - AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, ramazan ayı boyunca evlere sürpriz iftar ziyaretlerinde bulunduklarını bildirdi.

Kurtkaya, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana her ramazan ayında mahallelerde ev ziyaretlerinde bulunduklarını belirtti.

Yönetim kurulu üyelerinin yaptığı birbirinden lezzetli yemeklerle sofralara konuk olduklarını vurgulayan Kurtkaya, şunları kaydetti:

"Ramazan, bereket ayı, birlik, beraberlik ayı, paylaşma ayıdır. Maneviyatın yüksek olduğu on bir ayın sultanı ramazan, sadece yemek yemek, oruç açmak değildir. Ramazanda eşini dostunu, fakiri fukarayı ziyaret edeceksin, büyüklerini ziyaret edeceksin. Kısacası kurduğun gönül köprüsünde eşinle, dostunla birlikte yürüyeceksin. Gönüllerde köprü kurmak, dostluk kazanmak, dostunla bir kaşık aşını paylaşmanın verdiği manevi hazzı anlayabilmek o kadar büyük mutluluk ki bu maneviyatı anlayabilenler üç aylar girdiğinde Resulü Ekrem gibi, 'recep ve şabanın hürmetine bizi ramazana eriştir' diye dua ederler. Bizler de bu duygularla ramazan ayının ilk gününden itibaren evlere konuk oluyor, vatandaşlarımızla iftar açıyor, hasbihal ediyoruz. Bu uygulamamız, ramazan ayı boyunca devam edecektir."