BARTIN (AA) - Bartın’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) iş birliği ile hazırlanan Çınar Altında “Altıncı Mevsim Edebiyat” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Şair Nurullah Genç, Kültür Merkezindeki programda yaptığı konuşmada, bu topraklar için canını vermiş tüm şehitleri saygıyla andığını ifade etti.

15 Temmuz'da milletin sokaklara çıkmasının diriliş olduğunu belirten Genç, "Bu diriliş Türk milletinin bin yıllık tarihinde yaşanmadı hatta Sümerlerden bu yana böyle bir diriliş yaşanmadı. 15 Temmuz bir milletin yeniden dirilişidir.” diye konuştu.

Türk milletinin, yüzyıllar içinde padişahlarına ve yöneticilerine defalarca kastedildiğini anlatan Genç, şöyle devam etti:

“15 Temmuz’da Türk milleti ilk defa bir kalkışmaya direndi. Tarihimizde hiç yaşanmamış bir kalkışma, çünkü bizde tüm darbeler milletimizin kendisine dönük değildir. Geçmişteki darbeler, bir yöneticiyi indirmiş, başka bir yöneticiyi yönetime getirmiştir. Buna rağmen millet bütünüyle sokağa çıkmış ve bu ihaneti durdurmuştur. Biz bu dirilişi, altıncı mevsimle birleştirebilirsek yaklaşan baharın öncü hali olarak değerlendirebilirsek bu millet geleceğe damgasını vurur. Bir şair olarak ve bir sanatkar olarak hayalim budur.”

Program, sanatçı Aykut Kuşkaya'nın "15 Temmuz Destanı" şarkısını seslendirmesiyle sona erdi.

Katılımcılar programın sonunda, AA muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektiği fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

Söyleşiye, Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalende, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.