BARTIN (AA) - Bartın İl Emniyet Müdürlüğü'nün, ildeki asayiş suçlarının azalması ve işlenen suçların aydınlatılmasında ülke sıralamasında ilk sıralarda yer aldığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, teşkilat olarak en çok asayiş suçlarının önemsendiği, vatandaşların can ve mal güvenliğinin müdürlüğün önceliği olduğu belirtildi.

Bu kapsamda ildeki asayiş suçlarını önlemek, olası suçları tahmin ederek önlem almak, suçların aydınlatılmasını sağlamak ve faillerinin de en kısa sürede yakalanarak adli makamlara sevk edilmesinin sağlanmasının da öncelik olduğu kaydedilen açıklamada, "Bartın ilimize özgü değişen ve gelişen suç türleri ile ilgili asayiş politikaları geliştirerek suç ve suçlularla mücadelede etkinliğimizin arttırılmasını sağlamak asıl hedefimizdir. Bu çalışmalarımızda vatandaşlarımızın memnuniyetini ve toplumumuzun desteğini aldığımızı görmek bizi mutlu etmekte ve bu ortak çalışmanın eseri ilimizin istatistiğine yansımaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü'nün, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı verilerine göre 2019'un ilk 3 ayında mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2018'in aynı dönemine göre yüzde 53,6'lık azalış ile Türkiye sıralamasında 1'inci sırada yer aldığı belirtilen açıklamada, yine aynı dönemde mal varlığına karşı aydınlatma oranında yüzde 12,1 artış ile Türkiye sıralamasında 2'nci sırada yer aldığı bilgisine yer verildi.