BARTIN (AA) - Bartın’da, kimliği belirsiz bir kişinin ele geçirdiği başkasına ait nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp, satın aldığı GSM hattı üzerinden 4 bin lira değerinde akıllı telefon ve tablet aldığı ortaya çıktı.

İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi, yaklaşık 2 ay önce çaldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp, bir telefon bayisinden faturalı hat satın aldı.

Bir süre sonra aldığı hat üzerinden, başka bir telefon bayisinden aylık faturaya ek taksitlerle satılan operatör taahhütlü 4 bin lira değerinde akıllı telefon ile tablet alan kimliği belirsiz kişi, sahte nüfus cüzdanıyla yaptığı satın almadan bir ay sonra ortaya çıktı.

Dolandırıcılık yöntemine maruz kalan ve Zonguldak’ta ikamet ettiği öğrenilen Ramazan Bayoğlu, durumu e-devlet sistemine girdiğinde üzerine kayıtlı akıllı telefon olduğunu fark etti ve Bartın’a gelerek, gerçek kimliği ile durumu bayi yetkililerine anlattı.

Bayi yetkilileri ve Bayoğlu, dolandırıcılık yaparak, kayıplara karışan kişi hakkında Bartın Cumhuriyet Başsavcılğı’na suç duyurusunda bulundu.

Bayide GSM hattı alırken işyerinin güvenlik kameralarınca görüntülenen şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.