BARTIN (AA) - Bartın'da yapılan gıda denetimlerinde 22 işletmeye idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsettar Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 2016'nın ilk 6 ayında bin 112 gıda işletmesinin denetlendiğini belirtti.

Ramazan ayıyla birlikte özellikle fırın, pastahane ile unlu mamuller üretim ve satışı yapan gıda işletmelerinde denetimlerin sıklaştırıldığını ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

"Denetimlerde 22 işletmeye bitki sağlığı, gıda ve yem kanununa aykırı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle idari para cezası uygulanmıştır. İşletmelerin hijyenik koşulları sağlayıp sağlamadığı, işletme kayıt belgesi, haşere ve kemirgen mücadele kayıtları, çalışan personelin hijyen eğitimleri ve personel hijyeni kurallarına uyup uymadıklarının kontrolünün yapıldığı denetimlerde yine ürünlerin son kullanma tarihleri, muhafaza koşulları, etiket ve izlenebilirlik kontrolleri yapılmaktadır. Tespit edilen olumsuzluklarla ilgili gerekli idari işlemlerin uygulandığı denetimler, devam edecektir. En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu anlayışıyla etkin ve yeterli gıda denetimi yapılmasına katkı sağlamak için vatandaşlarımızın karşılaşılan olumsuzlukları bakanlığımız 'Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak ihbar edilmesi önem arz etmektedir."