BARTIN (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın İl Müdürlüğünde 2016 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bartın KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl 138 işletmeye 2 milyon 430 bin 281 liralık destek ödemesi yapıldığını söyledi.

Kentteki KOBİ'lere geçen yıl yaptıkları destek ödemesinde bir önceki yıla göre yüzde 300'e yakın artış gerçekleştiğini aktaran Usta, "Daha çok işletmemizi KOSGEB'in destekleriyle tanıştırmamız lazım. Saha ziyaretlerimizde birçok işletmemizin hala devletimizin sağladığı desteklerden haberlerinin olmadığını görüyoruz." dedi.

Usta, Bartın'da 2016'da KOSGEB desteğiyle açılan yeni 86 işletmeye 1 milyon 566 bin 699 lira destek ödemesi yaptıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bu tutarın 1 milyon 172 bin 118 lirası hibe, yani geri ödemesiz, 394 bin 580 lirası faizsiz geri ödemelidir. Bartın'daki girişimcilik kültürü giderek gelişmekte ve buna KOSGEB olarak öncülük yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Baktığımızda Bartın'da kurulan yeni işletmelerin belli sektörler üzerinde yoğunlaştığını görüyoruz.

Girişimci adaylarımızın artık katma değeri yüksek ürün ve hizmetlere yönelmesini bekliyoruz. Bir işletmenin açılışıyla ilgili resmi işlemleri gerçekleştirmek ve işletmeyi faal hale getirmek, duruma göre birkaç hafta gibi kısa sürede gerçekleştirilebilir."