BARTIN (AA) - Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezince mayıs ayında Kültür Sanat ve Turizm Festivalini de içine alan kapsamlı etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ayının Hıdırellez, Anneler Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli günleri barındırdığını belirtti.

Belediye olarak her yıl düzenlenen Bartın Kültür Sanat ve Turizm Festivalini de bu ay gerçekleştireceklerini ifade eden Akın, şunları kaydetti:

"Mayıs ayında Kültür Sanat ve Turizm Festivalini de içine alan kapsamlı etkinlikler dizisini Bartın halkıyla buluşturuyoruz. İlk olarak 8 Mayıs Pazar günü Anneler Günü ile Hıdırellez Bayramında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu kapsamda Yalı mevkisinde sandal gezisi, annelere karanfil dağıtımı, halat çekme ve çuval yarışları gibi etkinliklerimiz olacak. 16 Mayıs Pazartesi günü festival yürüyüşü ile içinde dans gösterileri, nostaljik film sunumları, sergiler, kına gecesi canlandırması, fener alayı, çilekli pasta yarışması, semazen gösterisi, tasavvuf konseri, tiyatro gösterimleri gibi etkinliklerin yer alacağı 32. Bartın Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin startını vereceğiz. Geçtiğimiz yıllara oranla ülkemizdeki terör olayları ve şehitlerimiz nedeniyle bu yıl halk konserleri düzenlemedik, daha çok kültür, sanat ve sportif sade etkinliklere yer verdik. 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz."